sobota, 12 sierpnia 2017

Sałatka z fasoli i ogórków




Składniki
  • 2 kg ogórków
  • 2 kg fasolki szparagowej
  • 1 kg cebuli
  • 2 łyżki soli
Zalewa
  • 1/2 szklanki octu
  • 1/2 szklanki cukru
  • 1 szklanka oleju
  • 3 słoiki koncentratu pomidorowego ( u mnie 600g)
Wykonanie

Ogórki obrać ,pokroić w grubsze plastry,posypać dwiema łyżkami soli. Pozostawić na jedną godzinę,po tym czasie odcedzić z powstałej wody. Pokroić obraną cebule w plastry,lekko posolić i pozostawić na jedna godzinę Cebule odsączyć. . Fasolkę umyć,pokroić na pół i gotować w osolonej wodzie ok 20 min. Odcedzić na sitku i ostudzić . Zagotować składniki zalewy do rozpuszczenia cukru. Wszystkie gotowe warzywa połączyć ze sobą ,wymieszać i zalać gorącą zalewą .Pasteryzować 15-20 minut.:))
ps. zrobiłam druga porcje ,bo jest naprawdę dobra,polecam...przepis dostałam od mojej Pani Dozorczyni.

1 komentarz:

  1. You actually make it seem so easy with your presentation but I find this matter
    to be actually something which I think I would never
    understand. It seems too complicated and very broad for me.

    I am looking forward for your next post, I will try to get the hang of it!

    OdpowiedzUsuń

777pepin777@gmail.com