Ciasteczka orzechowe (3-skladnikowe).
Skladniki:- 20 dag wloskich orzechów luskanych
- 20 dag cukru pudru (dla niektórych to duzo za duzo, wystarczy 15 dag)
- 10 dag maslaWYKONANIE
Orzechy zmielic.
Maslo utrzec z cukrem, dodac orzechy.
Formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i klasc na pergamin
zachowujac spore odleglosci.
Piec w temperaturze 190 stopni okolo 10-15 minut. Uwazac, zeby nie
spalic. Ciasteczka lekko sie rozplaszczaja podczas pieczenia. Jesli
jakies ciasteczko w piecu opadlo, to najwyzszy czas juz je wyciagnac
(choc moga sie wydawac jeszcze nie upieczone). Zdejmowac z pergaminu
dopiero jak ostygna.
Nadaja sie do puszkowania, o ile dotrwaja do tego czasu ...te same
ciasteczka ,a na fotce na dole pokazane ciasteczka do pieczenia..zrodło-Siostra_Ducket