wtorek, 28 stycznia 2014

Ciasteczka orzechowe

 Ciasteczka orzechowe (3-skladnikowe). Skladniki:- 20 dag wloskich orzechów luskanych - 20 dag cukru pudru (dla niektórych to duzo za duzo, wystarczy 15 dag) - 10 dag maslaWYKONANIE Orzechy zmielic. Maslo utrzec z cukrem, dodac orzechy. Formowac kulki wielkosci orzecha wloskiego i klasc na pergamin zachowujac spore odleglosci. Piec w temperaturze 190 stopni okolo 10-15 minut. Uwazac, zeby nie spalic. Ciasteczka lekko sie rozplaszczaja podczas pieczenia. Jesli jakies ciasteczko w piecu opadlo, to najwyzszy czas juz je wyciagnac (choc moga sie wydawac jeszcze nie upieczone). Zdejmowac z pergaminu dopiero jak ostygna. Nadaja sie do puszkowania, o ile dotrwaja do tego czasu ...te same ciasteczka ,a na fotce na dole pokazane ciasteczka do pieczenia..zrodło-Siostra_Ducket