sobota, 4 stycznia 2014

NA zielonej łace- jajka ubrane

Składniki

  • 2jajka
  • 2 szklanki wody
  • 2 lyżki octu
  • pół  łyżeczki soli
Żółtko jajka jest lejące. Smak niesamowity.

Etapy przygotowania

wodę zagotowujemy z solą, wlewamy ocet.
każde jajko wbijamy do chochelki i powoli wlewamy na wodę,a boki powstałego jajka zawijać widelcem.
tworzy  się wówczas koszulka. Gotujemy 3 minuty.

Tak powstałe jajka ukladamy na talerzu pelnym zielonej salaty-spryskanej oliwą truflową , grzanek pokrojonych w kostkę ,pomidora pokrojonego w kostkę posypanego bazylią i wiórkami suszonych pomidorów,oraz calość posypana szczypiorkiem zielonym.nasze dzisiejsze śniadanko....SMACZNEGO!!! Le uova verdi vestiti Merletti
Ingredienti

     2jajka
     2 tazze di acqua
     2 cucchiai di aceto
     mezzo cucchiaino di sale

Il tuorlo d'uovo è che cola. Il gusto incredibile.
Fasi di preparazione
Far bollire l'acqua con il sale, versare l'aceto.
ogni bastoni uovo ai mestoli e versare lentamente l'acqua e ai lati del uovo risultante avvolgono una forchetta.
ha creato la T-shirt. Cuocere per 3 minuti.

Così le uova risultanti posate su un piatto pieno di verde lattuga-spruzzato con olio di tartufo, tostato a dadini, dadini di pomodoro cosparsi con basilico e grattugiato pomodori secchi, cosparso con erba cipollina e un intero deve zielonym.nasze colazione di oggi '.... GODONO !!!

Autore: Jackie Pepin