wtorek, 28 stycznia 2014

Czekoladki z malinowym ganache

Skorupki: 150 g czekolady gorzkiej 150 g czekolady mlecznej Pędzelek Foremki do lodu (nie za duże) Ganache malinowy: 200 g czekolady białej 175 ml puree malinowego 50 ml śmietanki 30-36% Łyżka cukru (w razie potrzeby) Ganache: Podgrzać puree malinowe ze śmietanką. Dodać czekoladę. Mieszać do rozpuszczenia. Dokładnie schłodzić. Skorupki: Foremki zamrozić, pomalować czekoladą, schłodzić, znowu pomalować i znowu schłodzić. Do skorupek nakładać ganache, uważając, żeby nie pobrudzić brzegów, bo denko się nie przyklei. Schłodzić. Na wierzch nadzienia nakładać rozpuszczoną czekoladę (chłodną), dokładnie zaklejać wszystkie dziurki. Schłodzić.....zródlo forum cincin..