wtorek, 28 stycznia 2014
Czekoladki z malinowym ganache
Skorupki:
150 g czekolady gorzkiej
150 g czekolady mlecznej
Pędzelek
Foremki do lodu (nie za duże)
Ganache malinowy:
200 g czekolady białej
175 ml puree malinowego
50 ml śmietanki 30-36%
Łyżka cukru (w razie potrzeby)
Ganache:
Podgrzać puree malinowe ze śmietanką. Dodać czekoladę. Mieszać do
rozpuszczenia. Dokładnie schłodzić.
Skorupki:
Foremki zamrozić, pomalować czekoladą, schłodzić, znowu pomalować i
znowu schłodzić.
Do skorupek nakładać ganache, uważając, żeby nie pobrudzić brzegów, bo
denko się nie przyklei. Schłodzić.
Na wierzch nadzienia nakładać rozpuszczoną czekoladę (chłodną),
dokładnie zaklejać wszystkie dziurki.
Schłodzić.....zródlo forum cincin..