niedziela, 7 września 2014

ADŹIKA

ADŹIKA.......SKŁADNIKI     5KG pomidorów,-----3KG papryki czerwonej bez pestek-----1 KG kwaśnych jabłek ----- 1KG marchewki obranej ---20 DEKOczosnku obranego,------60 DEKO chilli z pestkami-tak to nie pomyłka ,z pestkami------ WYKONANIE;;;;;Zmielic wszystko w maszynce i dodac 2 szklanki cukru, 1,5 szklanku oleju 2 łyżki soli .Gotować 2-3-4 godziny ,az masa zacznie gęstnieć ...Gorące wlac do słoików i odwrócić do gory dnem ...JESLI KTOS SIE MARTWI TO MOZNA PASTERYZOWAC 10 MINUT.otwarty słoiczek trzymac w lodówce.,,,,,,,,SMACZNEGO I UWAGA JEST OSTRE!!! ps.ja dodaje do mięsiwa np.do kotletów mielonych ,do farszu pierogowego.ADŹIKA---przepis przywieziony z Litwy -----
-.Adjika ......... Ingredienti 5KG pomodori, peperoni rossi 3KG snocciolate ----- ----- 1 KG acida le mele sbucciate carote 1KG ----- --- 20 Pelati DEKOczosnku, ------ 60 DECO chili con semi-quindi non ê ONU Errore con semi ------ ESECUZIONE;;;;; macinare Tutto in Un frullatore e aggiungere 2 tazze di Zucchero, 1.5 szklanku 2 Cucchiai di sale Olio minerale .Gotować 2-3-4 Silla massa ... comincia ad addensarsi Versare in vasetti Caldi e Girare ne testa e al fondo ... puo Essere SE QUALCUNO pastorizzato Morto e 10 MINUT.otwarty Tenere il vaso in Frigorifero.,,,,,,,, godere e nota SIA HARDCORE !! ! ps.ja aggiunge np.do per polpette di carne, ripieno pierogowego.ADŹIKA --- ricetta Dalla Portato Lituania.-------