niedziela, 7 września 2014

zupa dyniowa Gordona Ramsaya-- zuppa di zucca di Gordon Ramsay

Marokańska zupa dyniowa Gordona Ramsaya Zupa aromatyczna , gorąca i bardzo pożywna                                                                                     SKŁADNIKI                                                                                                 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 puszka białej fasolki,1 łyżeczka czerwonej papryki, 750 g miąższu z dyni , oliwa z oliwek, 1 cebula, 2 ząbki czosnku,  1 łyżeczka imbiru w proszku, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1 łyżeczka kurkumy, sól, pieprz, 500 ml bulionu warzywnego, natka pietruszki, jogurt grecki.                                                                                                                          WYKONANIE                                                                                           Czosnek i cebulę posiekać. Dynię pokroić w kostkę. Na oliwie zeszklić czosnek i cebulę, dodać dynię i smażyć ok. 10 minut. Gdy zacznie mięknąć wsypać przyprawy, sól i pieprz – gotować 3 minuty. Całość zalać gorącym bulionem i gotować ok. 10 minut. Przestudzić i zmiksować blenderem. Krem ponownie zagotować, dodać odsączoną fasolkę i pogotować minutkę. Teraz zupę można ewentualnie doprawić. Podawać z posiekaną natką pietruszki i kleksem jogurtu greckiego.SMACZNEGO!!!..                                                                                                                 .......
Zuppa di zucca marocchino Gordon Ramsay minestra aromatica, ingredienti caldi e molto nutriente 1 cucchiaino di cumino macinato, 1 scatola di fagioli bianchi, 1 cucchiaino di pepe rosso, 750 grammi di polpa di zucca, olio di oliva, 1 cipolla, 2 spicchi d'aglio, 1 cucchiaino di zenzero in polvere 1 cucchiaino di cumino macinato, 1 cucchiaino di curcuma, sale, pepe, 500 ml di brodo vegetale, prezzemolo, yogurt greco. ATTUAZIONE Aglio e cipolle tritate. Zucca tagliata a dadini. Oliva aglio soffriggere olio e cipolla, aggiungere la zucca e cuocere per ca. 10 minuti. Quando comincia ad ammorbidirsi versare le spezie, sale e pepe - cuocere 3 minuti. Totale versare il brodo caldo e cuocere per ca. 10 minuti. Frullatore Przestudzić e si fondono. Crema bollore, aggiungere i fagioli scolati e fate bollire per un minuto. Ora la zuppa può eventualmente sostituire. Servire con prezzemolo tritato e yogurt blob greckiego.SMACZNEGO !!!
....