Zuppa di zucca marocchino Gordon Ramsay minestra aromatica, ingredienti caldi e molto nutriente 1 cucchiaino di cumino macinato, 1 scatola di fagioli bianchi, 1 cucchiaino di pepe rosso, 750 grammi di polpa di zucca, olio di oliva, 1 cipolla, 2 spicchi d'aglio, 1 cucchiaino di zenzero in polvere 1 cucchiaino di cumino macinato, 1 cucchiaino di curcuma, sale, pepe, 500 ml di brodo vegetale, prezzemolo, yogurt greco. ATTUAZIONE Aglio e cipolle tritate. Zucca tagliata a dadini. Oliva aglio soffriggere olio e cipolla, aggiungere la zucca e cuocere per ca. 10 minuti. Quando comincia ad ammorbidirsi versare le spezie, sale e pepe - cuocere 3 minuti. Totale versare il brodo caldo e cuocere per ca. 10 minuti. Frullatore Przestudzić e si fondono. Crema bollore, aggiungere i fagioli scolati e fate bollire per un minuto. Ora la zuppa può eventualmente sostituire. Servire con prezzemolo tritato e yogurt blob greckiego.SMACZNEGO !!!
niedziela, 7 września 2014
zupa dyniowa Gordona Ramsaya-- zuppa di zucca di Gordon Ramsay
Marokańska zupa dyniowa Gordona Ramsaya
Zupa aromatyczna , gorąca i bardzo
pożywna SKŁADNIKI 1 łyżeczka mielonego kminku,
1 puszka białej fasolki,1 łyżeczka czerwonej papryki,
750 g miąższu z dyni ,
oliwa z oliwek,
1 cebula,
2 ząbki czosnku, 1 łyżeczka imbiru w proszku,
1 łyżeczka mielonego kminku,
1 łyżeczka kurkumy,
sól,
pieprz,
500 ml bulionu warzywnego,
natka pietruszki,
jogurt grecki.
WYKONANIE Czosnek i cebulę posiekać. Dynię pokroić w kostkę. Na oliwie zeszklić
czosnek i cebulę, dodać dynię i smażyć ok. 10 minut. Gdy zacznie mięknąć
wsypać przyprawy, sól i pieprz – gotować 3 minuty.
Całość zalać gorącym bulionem i gotować ok. 10 minut. Przestudzić i
zmiksować blenderem.
Krem ponownie zagotować, dodać odsączoną fasolkę i pogotować minutkę.
Teraz zupę można ewentualnie doprawić. Podawać z posiekaną natką
pietruszki i kleksem jogurtu greckiego.SMACZNEGO!!!.. .......
....