niedziela, 7 września 2014

BRZOSKWINIE W SYROPIE--Pesche sciroppate


Brzoskwinie ile mamy ,ale na 1litr wody 2 -2,5 szkl.cukru-jeśli ktoś lubi bardzo słodkie to wiecej cukru da-,i do tego 1-2 cytryny -sok...ja dalam sok z limonek ,bo je lubie.Brzoskwinie umyć ,obrać ,przekroić na pół ,usunąć pestkę .ZAGOTOWAĆ syrop i do zagotowanego syropu wkładać partiami brzoskwinie .Następnie wyjąć z syropu i wkładac do wyparzonych sloików .Zaleć gorącym syropem i pasteryzować około 12-15 minut.GOTOWE...SMACZNEGO!!!..-----------------------------------------------------------------------------.... Pesche come abbiamo, ma in 1 litro di acqua 2 szkl.cukru-se vi piace lo zucchero molto dolce è più dati, e di quella di 1-2 limoni -Grape ... io ho dato il succo di lime, perché lubie.Brzoskwinie lavare, sbucciare, tagliare a metà, togliere la pietra .ZAGOTOWAĆ di sciroppo bollente e sciroppo di mettere le pesche in lotti quindi rimuovere dallo sciroppo e messi in vasetti wyparzonych .It è raccomandato sciroppo caldo e pastorizzare circa 12-15 minut.GOTOWE .. .SMACZNEGO !!!http://kuchniapepin.blogspot.com/2014/09/brzoskwinie-w-syropie-pesche-sciroppate.html>