SKŁADNIKI
- 4-5 jabłek antonówek
- 2 kg marchwi
- około 1 kg cukru
- 8 śliwek
- 4 cytryny
- whisky WYKONANIE
Marchewkę obrać, umyć i pokroić w plastry. Włożyć do garnka,zalać woda --tak ,aby zakryła marchew---i gotować ,aż będzie miękka.Śliwki umyć,osuszyć ,wydrylować. Jabłka obrać ,zmiksować ,zalać sokiem z cytryny.
Miękką marchewkę przestudzić i zmiksować .Zmiksowana marchewkę połączyć z jabłkami i śliwkami.Wszystko razem zasypać cukrem i dodać skórkę z dwóch cytryn. Oraz wyciśnięty sok z cytryny . Gotować na małym ogniu , około 20-30 ,mieszając od czasu do czasu.Konfiturę gorącą przełożyć do czystych ,wyparzonych słoiczków.Smacznego ps. można pasteryzować 10-15 minut,lub gorącą wkładać do słoiczków.Ja do pasteryzacji słoików mam garnek jak widac na foto.Słoiki układa sie piętrowo i pasteryzuje...
4-5 mele antonówek
2 kg di carote
circa 1 kg di zucchero
8 prugne
4 limoni
whisky ESECUZIONE
Sbucciare le carote, lavatele e tagliatele a fette. Mettere in una casseruola, versare --tak acqua, copre --- carote e cuocere fino a quando non miękka.Śliwki lavare, asciugare, wydrylować. Sbucciare le mele, mix, versare il succo di limone.
Carote Przestudzić morbide e mix di carote .Zmiksowana combinano con mele e śliwkami.Wszystko insieme con lo zucchero e aggiungere la scorza di due limoni. E spremuto il succo di limone. Cuocere a fuoco basso, circa 20-30, mescolando di tanto in czasu.Konfiturę caldo tradurre in pulito, wyparzonych słoiczków.Smacznego ps. può essere pastorizzato 10-15 minuti, o inserto caldo vasetti słoiczków.Ja pastorizzazione hanno una pentola come visto in foto.Słoiki cui dopo accatastati e pastorizzato ...
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com