Białe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki
bułeczki, mogą być z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym dżemem... Są przepyszne. Przepis z tej strony ,bardzo polecam!
- 325 ml letniego mleka
- 50 g roztopionego masła
- 1,5 łyżeczki majonezu
- 500 g mąki pszennej
- 50 g cukru
- pół łyżeczki soli
- 2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży (9 g) lub 18 g drożdży świeżych
Wszystkie
składniki ciasta włożyć do maszyny do chleba w podanej kolejności,
nastawić program 'dough' i poczekać, aż ciasto podwoi objętość. ** Po
tym czasie wyjąć je na oprószony mąką blat, podzielić na 16 części, z
każdej uformować kuleczkę. Odstawić na 5 - 10 minut przykryte wilgotną
ściereczką.
Każdą kuleczkę rozwałkować na placuszek, który posmarować nadzieniem.
- roztopione masło
- cukier
- mak (suchy)
lub nadzienie serowe:
- 300 g zmielonego twarożku
- 1/4 szklanki cukru pudru
- 1 łyżka cukru waniliowego
- 1 żółtko
- 2-3 łyżki miękkiego masła
Wszystkie składniki rozetrzeć na gładką masę.
Posmarowany
nadzieniem placuszek zwinąć w rulonik. Każdy rulonik naciąć wzdłuż
zostawiając nieprzecięte około 1/4 długości z każdego końca. Końce
zawinąć pod spód i włożyć do środka przez powstałe nacięcie.
Gotowe bułeczki kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić do wyrastania na 15 - 20 minut.
Spryskać piekarnik wodą, piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC.
Notti bianche a San Pietroburgo-o Pluszkiejmy, panini russi
rotoli possono essere a base di formaggio, noci, semi di papavero, cannella, o semplicemente con la vostra marmellata preferita ... Sono deliziosi. Ricetta da questo sito, mi raccomando!
Ingredienti per 16 muffin:
325 ml di latte tiepido
50 g di burro, fuso
1,5 cucchiaini di maionese
500 g di farina di frumento
50 g di zucchero
mezzo cucchiaino di sale
2 e 1/4 cucchiaino di lievito in polvere (9 g) o 18 g di lievito di birra fresco
Tutti gli ingredienti della pasta messi in macchina del pane nell'ordine indicato, il programma di 'pasta' e attendere che la pasta raddoppia di volume. ** Trascorso questo tempo, rimuoverli cosparsi di farina sul banco, diviso in 16 parti, con ogni forma tallone. Lasciate riposare per 5 - 10 minuti coperto con un panno umido.
Ogni perlina stendere su un cookie, che si diffuse con ripieno.
Poppy ripieno di semi:
burro fuso
zucchero
Poppy (a secco)
Rotolato fuori il grasso un cookie con burro fuso, cospargere con lo zucchero, poi papavero.
o ripieno di formaggio:
300 g di cagliata lavorato
1/4 tazza di zucchero a velo
Zucchero vanigliato 1 cucchiaio
1 tuorlo d'uovo
2-3 cucchiai di burro morbido
Macinare tutti gli ingredienti per una pasta liscia.
Scone imburrato compilato crollo rulonik. Ogni rulonik tagliato lungo la lunghezza uncut sinistro di circa un quarto a ciascuna estremità. Le estremità dell'involucro sotto e messo dentro l'incisione risultante.
Pronto a mettere panini su una teglia foderata con carta da forno, lasciare crescere per 15 - 20 minuti.
Spray forno acqua, il forno di circa 20 - 25 minuti ad una temperatura di 190 ° C.
Enjoy :)
Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished to
OdpowiedzUsuńmention that I've truly loved surfing around your weblog posts.
After all I'll be subscribing in your feed and I'm hoping
you write once more very soon!
Hello there, just became alert to your blog through Google,
OdpowiedzUsuńand found thnat it is really informative. I amm gonna watch out for brussels.
I'll appreciate if youu continue tis in future. Lots
of people will be benetited from your writing. Cheers!
whoah this weblog is great i like reading your posts.
OdpowiedzUsuńStay up the good work! You recognize, a lot of persons
aree hunting around for this information, you can aaid them greatly.
Very soon this web site will be famous among all
OdpowiedzUsuńblogging and site-building visitors, due to it's fastidious content
Hello to every , since I am genuinely keen of reading this blog's post
OdpowiedzUsuńto be updated daily. It carries good material.
When I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me
OdpowiedzUsuńwhen new comments are added- checkbox and now each time a comment is added
I receive 4 emails with the same comment. Is there an easy method you can remove me from
that service? Thank you!
Good blopg post. I absoutely appreciate this website. Keep it up!
OdpowiedzUsuń