Upiekłam "magiczne ciasto", według hiszpańskiego przepisu. ciasto jest b. proste w przygotowaniu, a efekt końcowy zaskakuje ,przepis z hiszpanii przywieziony... Składniki: 4 jaja w temp. pokojowej ,150 g cukru ,1 łyżka wody ,,125 g rozpuszczonego masła lub margaryny ,115 g przesianej mąki ,1/2 litra letniego mleka, 4 krople octu esencja waniliowa Wykonanie: Żółtka zmiksować porządnie z cukrem i łyżką wody, dodać tłuszcz, mąkę i letnie mleko. Białka ubić z 4 kroplami octu, dodać do ciasta delikatnie mieszając. Masę wylać do formy wysokiej 20x20, piec w temp. 160 stopni przez godzinę. Ciasto posypać cukrem pudrem, podawać dobrze schłodzone. I mamy 3-warstwowe ciasto.ciasto najlepiej po schlodzeniu zostawic do rana ,aby utworzyły sie warstwy...ps.przed pieczeniem ciasto jest lejące ,ale takie ma być .--------lepsza jest forma nieduża ,ale wysoka ,aby ciasto sie zmieściło i było wysokie---.....Smacznego !!!
Ho fatto la "torta magica", secondo la regola spagnola. la torta è b facile da preparare, e il risultato finale è sorprendente ricetta dalla Spagna ha portato ... Ingredienti:.. 4 uova a temperatura ambiente, 150 g di zucchero, 1 cucchiaio di acqua,, 125 g di burro fuso o margarina, 115 g di farina setacciata, mezzo litro di latte tiepido, 4 gocce di essenza di vaniglia aceto design: mescolare i tuorli con lo zucchero correttamente e un cucchiaio di acqua, aggiungere grassi, la farina e il latte caldo. Sbattere i bianchi di 4 gocce di aceto, aggiungere all'impasto mescolando delicatamente. La massa viene versato in uno stampo di alta 20x20, cuocere a. Di 160 gradi per un'ora. La pasta cosparsa di zucchero a velo e servire ben freddo. E abbiamo un ciasto.ciasto 3 strati meglio quando raffreddato a lasciare la ferita per formare uno strato di agosto ... ps.przed cuocendo la pasta è che cola, ma tale è da .-------- meglio la forma di un piccolo, ma alto per adattare l'impasto in agosto ed era alto ---..... Godetevi !!!