poniedziałek, 1 września 2014

Ciasto trójkolorowe

Ciasto kruche: 1,5 szk. mąki pszennej 10 dag margaryny 10 dag cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 żółtka 2 łyżki kwaśnej śmietany Z podanych składników zagnieść ciasto, schłodzić w lodówce.==================                                                                                          Masa jabłkowa: 1 kg jabłek cukier do smaku 1 galaretka agrestowa Jabłka obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę, posmażyć z cukrem, na końcu dodać galaretkę (proszek) i dokładnie wymieszać. Ostudzić. ============                                                                                                   Masa kokosowa: 3 białka 1/2 szk. cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 10 dag wiórków kokosowych Z białek ubić sztywną pianę, dodać cukier, wiórki kokosowe i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać ostrożnie.===============                                                              Ciasto orzechowe: 4 jajka 12 dag mielonych orzechów włoskich 3/4 szk. cukru 1 łyżka bułki tartej 1 łyżka kakao 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę, dodać żółtka oraz resztę składników. Dodatkowo: lukier WYKONANIE                                                                                                                         Formę o wymiarach 21x35 cm wyłożyć pergaminem, po czym na jej dno rozwałkować ciasto kruche. Można delikatnie posypać je bułką tartą, by wchłonęła wilgoć z jabłek. Na kruchym cieście równomiernie rozłożyć przestudzone jabłka, masę kokosową, a na sam wierzch wylać ciasto orzechowe. Piec około 40 minut w temp. 180'C. Po upieczeniu i ostudzeniu udekorować lukrem.Ja osobiście następnym razem dam mniej cukru....kroilam gorące ,jak ostyglo ładniej sie prezentowało..http://nk.pl/#main#!q?photoviewer=[23624618,301])
Tri Cake.... shortbread pasta: 1.5 vetro. farina di frumento 10 grammi di margarina 10 gr di zucchero in polvere 1/2 cucchiaino di lievito in polvere 3 tuorli d'uovo 2 cucchiai di panna acida questi componenti impastare la pasta, raffreddare in frigorifero. ================== Mela Peso: 1 kg di zucchero mele qb 1 uva spina mele gelatina buccia, tagliate a cubetti, zucchero posmażyć, infine aggiungere la gelatina (in polvere) e mescolare accuratamente. Freddo. Cocco ============ Peso: 3 1/2 bicchiere di proteine​​. di zucchero 1 cucchiaino di maizena 10 grammi di proteine ​​di cocco grattugiata del battito rigida, aggiungere lo zucchero, cocco e farina di patate. Mescolare accuratamente =============== Torta di mele:. 4 uova 12 gr di noci tritate 3/4 vetro. di zucchero 1 cucchiaio di pangrattato 1 cucchiaio di cacao 1 cucchiaio di farina 1 cucchiaino di lievito in polvere Battere i bianchi rigida, aggiungere i tuorli e il resto degli ingredienti. Inoltre: ATTUAZIONE forma glassa con dimensioni di 21x35 cm mettere carta da forno, poi sul rotolo fondo la pasta fragile. Potete cospargere leggermente con pangrattato per assorbire l'umidità dalle mele. Pasta frolla distribuire uniformemente le mele przestudzone, cocco di massa e versare sulla parte superiore della stessa torta di noci. Cuocere per circa 40 minuti a temperatura. 180 ° C. Dopo la cottura e il raffreddamento decorare lukrem.Ja personalmente la prossima volta darò meno zucchero .... tagliare il caldo, come raffreddare più bello nel mese di agosto presentato.

Polecany post

chrzan nie tylko do potraw-wlasciwosci lecznicze

  Składniki: 5 łyżeczek soku z marchwi, 5 łyżeczek startego chrzanu, 3 cytryny całe ze skórką 2 szklanki miodu  ...