poniedziałek, 1 września 2014

Paprykowa rolada-PAPRIKA ROLL

Składniki:                                                                                                                                                                                                                                                                                2 czerwone papryki -zmiksowane,    4 jajka – oddzielnie żółtka i białka,  garść ziół świeżych, sól i pieprz                                                                                                                                                Farsz: 1-2 szt twarożku śmietankowego (np. Philadelphia )-ja mialam twaróg zwykły i dodalam śmietane 36%,..  .8-10 dużych plastrów szynki szwarcwaldzkiej , kilka plastrów wędzonego boczusia.                                                                                                                 Wykonanie  
                                                                                                                     Wyłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 20×30 cm. Papier delikatnie natłuścić oliwą. Nagrzewamy piekarnik do temperatury 220 stopni. Zmiksowaną papryke  ,łączymy z zołtkami i ziołami,dokładnie mieszamy.  Solą oraz pieprzem doprawiamy do smaku. Ubijamy białka na sztywna na pianę z dodatkiem szczypty soli. Dodajemy do papryki i delikatnie mieszamy.Gotową masę rozprowadzamy równomiernie  na papierze i wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 10-12 minut .Upieczony placek wyciągamy z piekarnika i pozostawiamy do wystygnięcia,przykryty ściereczką.Ostudzony placek smarujemy twarożkiem,wymieszanym z ziolami świeżymi. Nakładamy  plastry szynki,tak aby pokryły całą powierzchnię.Na brzegu rolady układamy, pokrojony w kostke boczuś. Zwijamy roladę . Owijamy ciasno folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na około  2 godziny (a najlepiej na całą noc). Przed podaniem kroimy na plastry o grubości około 1 cm.  Smacznego:)
PAPRIKA ROLL                                                                                                                                                         Ingredienti: 2 peperoni rossi -zmiksowane, 4 uova - tuorlo separato e all'albumina, una manciata di erbe fresche, sale e pepe ripieno: 1-2 pezzi di formaggio crema (ad esempio Philadelphia.) -ja Avevo e ho aggiunto crema di ricotta pianura 36%,. . 0,8-10 grandi fette di prosciutto della Foresta Nera, alcune fette di boczusia affumicato. esecuzione

                                                                                                                      Cottura carta pergamena distintivo con dimensioni di 20 × 30 centimetri. Ungere la carta leggermente con olio. Preriscaldare il forno a 220 gradi. Peperoni misti, uniscono i tuorli d'uovo e le erbe, mescolare accuratamente. Condire con sale e pepe a piacere. Proteina Whip rigida schiuma con un pizzico di sale. Aggiungere i peperoni e distribuire delicatamente il peso in modo uniforme mieszamy.Gotową su carta e inserire nel forno. Cuocere 10-12 minuti .Upieczony traggono la torta dal forno e lasciare raffreddare, coperto ściereczką.Ostudzony torta di striscio crema di formaggio, con aggiunta di erbe fresche. Abbiamo messo le fette di prosciutto, in modo che la copertura di tutta la riva powierzchnię.Na Disporre rotoli, tagliate a cubetti boczuś. Arrotolare involtino. Avvolgere strettamente con pellicola trasparente e inserire nel frigorifero per circa 2 ore (preferibilmente durante la notte). Prima di servire, tagliate a fette spesse circa 1 cm. Enjoy :)