sobota, 6 września 2014

Ciasto budyniowe-torta, budini

                                                                                                                             
CIASTO                                                                                                                                    2,5 szkl.mąki, 1/2 szkl.cukru pudru,2 łyżki proszku do pieczenia,4 białka,2-3łyżki gstej śmietany,20dkg masla lub margaryny,4 żółtka,2 szkl.cukru,powidła sliwkowe,orzechy 1 szkl....                                                                                                                                 WYKONANIE....                                                                                                                                          ...Mąkę ,żóltka ,masło połączyć jak na kruche ciasto.Proszek wymieszać ze śmietaną i dodać do ciasta.Zagnieść.Gotowe ciasto podzielić na dwie części .Rozwałkować i na papierze wyłożyć blaszki -dwie jednakowe.Posmarowac powidłami sliwkowymi .Ubić piane na sztywno z białek ,dodając pod koniec 2 szkl.cukru.Piane gotowa wyłozyc na placki z powidłami i posypac startymi orzechami.PIEC 30-40 minut w 170 stopniach KREM                                                                               5 żółtek,maslo,1/2 l.mleka ,3 łyżki mąki ziemniaczanej,1/2szkl.cukru pudru.WYKONANIE. 
                                                                                          Mleko zagotować ,żółtka utrzeć z mąką .Masę żółtkową dodac do gotującego mleka,zagotowac ,ostudzić .Utrzeć masło,dodawac stopniowo ugotowany ostudzony budyń .Gotowy krem wyłożyć na jedno ciasto ,drugim zakrywając.Przepis z profilu"" Jesli chcesz dobrze zjeść""dziękuje za ten przepis osobie ,która go wstawila u siebie .CIASTO JEST bardzo kruchutkie ,delikatne w smaku a krem dodaje uroku i smaku ..
TORTA                                                                                                                    2.5 szkl.mąki, polvere metà szkl.cukru, 2 cucchiai di lievito in polvere 4 albumi, panna 2-3łyżki gstej, 20dkg burro o margarina, 4 tuorli d'uovo, 2 szkl.cukru, confettura di prugne, noci 1 tazza ESECUZIONE .... .... ... farina, tuorli d'uovo, il burro si combinano per un mix ciasto.Proszek fragile con panna acida e aggiungere al ciasta.Zagnieść.Gotowe impasto diviso in due parti .Rozwałkować e mettere su carta la stessa -due targa confettura di prugne .Posmarowac .Ubić schiuma rigida di proteine ​​con l'aggiunta alla fine del 2 szkl.cukru.Piane disposto a spendere per frittelle con marmellata e cospargere con abrase orzechami.PIEC 30-40 minuti a 170 ° crema 5 tuorli d'uovo, burro, 1/2 l .mleka, 3 cucchiai di amido di mais, 1 / 2szkl.cukru pudru.WYKONANIE.

                                                                                           Far bollire il latte, i tuorli e la farina fino .MAS luce tuorlo aggiungere il latte bollente, bollire, fresco burro .Utrzeć aggiunto per gradualmente spento .RTF budino cotto mettere la crema su una torta, il secondo profilo zakrywając.Przepis "" Se vuoi mangiare bene "" grazie di questa disposizione alla persona che lo metto a casa .CIASTO kruchutkie è molto delicato nel sapore e crema aggiunge fascino e gusto ..