WYKONANIE Do miski odważyć 200 g mąki i dwie łyżeczki proszku do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Masło utrzeć z cukrem na puszysta masę. Ucierając dodawać po jednym jajka i ziarenka z laski wanilii. Ubitą masę podzielić na pół. Drugą połowę odłożyć do innej miski. Do pierwszej miski wsypać połowę mąki z proszkiem do pieczenia i dokładnie utrzeć z masą maślaną. Do pozostałej mąki dodać herbatę matcha, najlepiej przesiewając ją przez sito. Wymieszać mąkę z herbatą bardzo dokładnie, a następnie dodać do pozostałej masy maślanej, ponownie przesiewając przez sitko. Dokładnie utrzeć. Łopatką zdjąć ciasto ze ścian miski i ponownie zamieszać. Matcha jest bardzo pudrowa i chętnie osiada na dnie miski. Do wysmarowanej keskówki wyłożyć połowę jasnego ciasta. Posypać powierzchnię przez sitko kakao. Wyłożyć połowę zielonego ciasta i tę warstwę również posypać kakao. Powtórzyć te czynności z pozostałym ciastem. Wierzchu nie posypywać proszkiem kakaowym. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 40 minut. Sprawdzić patyczkiem czy już upieczone. ======Dodałam do ciasta jasnego -zamiast laski wanilii-dskórkę otartą z cytryny i sok z połowy cytryny. Jeśli ktoś lubi herbate matcha to polecam,i dla tych co nie lubią tez polecam to ciasto.............................................................................................................................................................................INGREDIENTI .....http://wendyinkk.blogspot.com/2012/05/topo-map-love-cake-kek-alunan-kasih.html?utm_source=BP_recent
ESECUZIONE una ciotola pesare 200 g di farina e due cucchiaini di lievito in polvere. Mescolare accuratamente. Crema il burro con lo zucchero fino a quando la massa soffice. Triturazione aggiungere un uovo e semi del baccello di vaniglia. La massa compattata diviso a metà. La seconda metà rimandata ad un'altra ciotola. La prima ciotola versare metà della farina con il lievito e accuratamente schiacciarle con burro di massa. Per il resto della farina Matcha tè aggiunto, preferibilmente mediante setacciatura attraverso un setaccio. Mescolare la farina con il tè con molta attenzione, e quindi aggiungere alla massa resto della burrosa, ri-setacciato attraverso un setaccio. Esattamente grattugiare. Spatola, togliere l'impasto dalle pareti della ciotola e mescolare nuovamente. Matcha è una polvere e volentieri si deposita sul fondo della vasca. Keskówki messo in una torta imburrata mezzo chiaro. Cospargere la superficie attraverso un setaccio di cacao. Mettere metà della pasta verde e questo strato cospargere anche il cacao. Ripetere con la pasta rimasta. Non cospargere top polvere di cacao. Torta cuocere in forno preriscaldato a 170 gradi per 40 minuti. Controllare il bastone o già cotto. ====== Ho aggiunto alla pasta invece di essere chiaro baccello di vaniglia-dskórkę abrasa con il limone e il succo di mezzo limone. Se ti piace è consigliato il tè matcha, e per coloro che non amano troppo raccomandare questa torta.