Kotlety
z karkówki z duszonym
jabłkiem i cebulką
. Najsmaczniejsze będą kiedy przyprawicie je wieczorem, a dopiero
następnego dnia usmażycie na obiad. Mięso będzie wtedy bardzo
kruche i fajnie przejdzie smakiem czosnku.
Składniki:
- 2 kotlety karkowki
-
2 ząbki czosnku
-
sól
-
pieprz
-
olej
-
jabłko
- cukier do smaku
owoce goi
Wykonanie:
Kotlety karkówki rozbijamy-ugniatamy
palcami po obu stronach.
Z każdej strony mięso
przyprawiam solą, pieprzem i świeżym czosnkiem. Odstawiam na co
najmniej 2 – 3 godziny. Następnie smażymy na średnio rozgrzanym
oleju przez 10-12 minut. Pokrojoną cebulkę dusimy na małym
ogniu,z dodatkiem łyżeczki cukru i soli.Gdy się zeszkli dodajemy pokrojone w plasterki jabłko i dusimy
wszystko razem .
Uduszona cebulkę z jabłkiem
dodajemy do mięska i dusimy pod przykryciem ,około 15 minut, aż
mięsko będzie kruche.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com