Google+ Followers

karkówka do chleba --pane di maiale


Składniki:
2 kg dkg karkówki wieprzowej
1/2 łyzeczki papryki słodkiej i pieprzu, oraz 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
1 łyżka majeranku, gruba sól morska,czosnek,
2-3 łyzki tymianku 1 łyżka-, vegeta,olej,
Dodatkowo:
garnek gliniany
Wykonanie:
Mięso myjemy i osuszamy. Suche składniki : pieprz, sól, majeranek podgrzewamy na patelni. Wszystko dokładnie mieszamy i taką miksturą nacieramy mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia garnek gliniany moczyczymy w zimnej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku. Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do lodówki.
Polecam