Składniki:
2 kg dkg karkówki wieprzowej
1/2 łyzeczki papryki słodkiej i pieprzu, oraz 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki
1 łyżka majeranku, gruba sól morska,czosnek,
2-3 łyzki tymianku 1 łyżka-, vegeta,olej,
Dodatkowo:
garnek gliniany
Wykonanie:
Mięso
myjemy i osuszamy. Suche składniki : pieprz, sól, majeranek podgrzewamy
na patelni. Wszystko dokładnie mieszamy i taką miksturą nacieramy
mięso. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Następnego dnia garnek
gliniany moczyczymy w zimnej wodzie przez 30 minut. Po tym czasie
wkładamy przygotowane mięso,i i umieszczamy w zimnym piekarniku.
Pieczemy w 190 °C w czasie 2 godzin. Po tym czasie wyjąc mięso, powinno
być gotowe Po upieczeniu mieso przełożyc na talerz. Zimne wstawic do
lodówki.
Polecam
pane di maiale ---- Ingredienti:
2 kg di collo di maiale once
1/2 cucchiaini di paprica dolce e pepe, e 1 cucchiaino di paprika terra acute
1 cucchiaio di maggiorana, sale marino grosso, aglio,
2-3 cucchiai di timo 1 łyżka-, vegeta, olio,
in aggiunta:
pOT di argilla
Esecuzione:
Lavare e carne secca. Ingredienti secchi: pepe, sale, maggiorana riscaldare la padella. Mescolare tutto accuratamente e strofinare il composto di carne. Lasciate riposare in frigorifero per una notte. La prossima giornata di coccio moczyczymy in acqua fredda per 30 minuti. A questo punto, mettere la carne preparata, ii collocato in un forno freddo. Cuocere in forno a 190 ° C per 2 ore. Trascorso questo tempo, togliere la carne, che dovrebbe essere pronto dopo la cottura di carni Trasferire in una piastra. Freddo inserire il frigorifero.
raccomandare
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz
777pepin777@gmail.com