sobota, 6 września 2014
.Kotlety mielone z jabłkiem-Chops macinata con la mela
SKŁADNIKI. • 500 g mięsa mielonego • 2 średnie jabłka • 3 średnie cebule • 2 jajka • 4 łyżki bułki tartej • sól • czarny pieprz • olej do smażeni WYKONANIE: Cebule obieramy i kroimy w drobna kostkę. Podsmażamy na łyżce oleju do czasu aż się zezłoci. Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do miski wkładamy mięso i kilka minut wyrabiam ręka. Musi stać się klejące i zwięzłe. Dodajemy podsmażone cebule, jabłka, rozbite jajka, bułkę tartą, sól oraz pieprz i mieszamy ponownie. Z wyrobionej masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na patelni z oliwą. Kotlety odwracamy, zmniejszamy gaz, przykrywamy patelnie pokrywką i smażymy dodatkowo kilka minut, aby doszły również w środku.Autor:Smile ,,,,,,,,,,,,,INGREDIENTI. </ span> </ span> </ b> • 500 grammi di carne macinata • 2 mele medie • 3 cipolle medie • 2 uova • 4 cucchiai di pangrattato • sale • pepe nero • olio smażeni ESECUZIONE: & nbsp; </ span> </ span> </ b> cipolle, sbucciare e tagliare a cubetti . Fry & nbsp; a & nbsp; cucchiaio di olio di fino a quando il zezłoci. & nbsp; Sbucciare le mele e griglia sulla maglia grossa. Mettere la carne in una ciotola e impastare pochi minuti mano. Deve diventare un adesivi e conciso. Aggiungere le cipolle, mele, uova rotte fritte, pangrattato, sale e pepe e mescolare ancora. & nbsp; Con la pasta formiamo cotolette, passatele nel pangrattato e friggere in padella con olio d'oliva. Cotolette ci rivolgiamo, ridurre i gas, pentole copertura coperchio e friggere d