GOLABKI Z ZIEMNIAKAMI......SKŁADNIKI:
1 główka kapusty
,70dkg ziemniaków
,1 duża cebula
,1 jajko
,pół szkl.śmietany ,
pół.szkl. bulionu z drobiu,
majeranek
sól, pieprz WYKONANIE.
.... Ziemniaki obrać i zetrzeć na tarce .Cebulkę drobno pokroić i podsmażyc na
tłuszczu .Wszystko razem wymieszać z jajkiem i przyprawami.Z kapusty
wyjąć głąb i zanurzac w garnku z wrzącą wodą i zdjąc wierzchnie liście
.Kolejno zdejmowac liście i dalej zanurzac we wrzątku,aż wszystkie
liście będą gotowe.. Po osączeniu ściąć twarde części głąbów.Tak przygotowane liście nadziewać ziemniaczanym
farszem, nakładać 1-2 łyżki farszu .
Zawijac jak gołąbki mięsne Gotowe gołąbki układać ciasno w garnku.Polac
bulionem i dusić około 40 minut pod przykryciem .
Można podawać z sosem grzybowym lub pomidorowym. Gołąbki nie
przywrą do dna rondla, kiedy na dnie umieścimy liście kapusty. Do
nadzienia można dodac nieco startego żółtego sera.inspiracja był przepis Gessler....Cavolo farcito con patate ...... INGREDIENTI: 1 testa di cavolo, patate 70dkg, 1 cipolla grande, 1 uovo, metà szkl.śmietany, pół.szkl. Pollame brodo, sale maggiorana, pepe ESECUZIONE.
Sbucciare le patate .... e griglia .Cebulkę finemente e friggere nel grasso .Tutte mescolano insieme l'uovo e cavolo przyprawami.Z rimuovere in profondità e immergono in una pentola di acqua bollente e togliere le foglie esterne .Kolejno togliere la lista, e l'ulteriore immergere il acqua bollente fino a quando tutte le foglie saranno pronti .. Dopo pinning tagliare la parte dura głąbów.Tak preparato lista nadziewać patate ripieno, applicare 1-2 cucchiai di ripieno. Avvolgere la carne come le colombe colombe Pronto stava comodamente in garnku.Polac brodo e cuocere circa 40 minuti coperto. Può essere servito con salsa di funghi o di pomodoro. Cavolo ripiene non aderisce al fondo della pentola quando il fondo messo foglie di cavolo. Per il ripieno, si può aggiungere un po 'di sera.inspiracja grattugiato una ricetta Gessler.
Sbucciare le patate .... e griglia .Cebulkę finemente e friggere nel grasso .Tutte mescolano insieme l'uovo e cavolo przyprawami.Z rimuovere in profondità e immergono in una pentola di acqua bollente e togliere le foglie esterne .Kolejno togliere la lista, e l'ulteriore immergere il acqua bollente fino a quando tutte le foglie saranno pronti .. Dopo pinning tagliare la parte dura głąbów.Tak preparato lista nadziewać patate ripieno, applicare 1-2 cucchiai di ripieno. Avvolgere la carne come le colombe colombe Pronto stava comodamente in garnku.Polac brodo e cuocere circa 40 minuti coperto. Può essere servito con salsa di funghi o di pomodoro. Cavolo ripiene non aderisce al fondo della pentola quando il fondo messo foglie di cavolo. Per il ripieno, si può aggiungere un po 'di sera.inspiracja grattugiato una ricetta Gessler.