środa, 24 września 2014

babeczki z dyni -- muffin di zucca


SKŁADNIKI


¼ średniej dyni
1 średnia lub 2 małe cukini
marchew - 1 szt.
2-3 ząbki czosnku
jajko - 2 szt. mąka - 2-3 łyżki.
jogurt - 100 g
ser żółty - 100-200 g u mnie ser Grana Padano-link tutaj
sól, pieprz, przyprawy do smaku
zioła do smaku kwaśna śmietana

WYKONANIE





Cukinia, marchew i czosnek mielonego (najlepiej z małymi otworami), Otrzymaną masę dodać jajka, sól, pieprz, jogurt, mąkę, proszek do pieczenia i dokładnie wymieszać.Ciasto powinno mieć zarówno brązy nie są płynne, ale nie gruby. Zetrzeć ser. Rozprowadzić ciasto na formochkam (mam silikon). Posypać tartym serem i wysłać go w piecu. Piec w temperaturze 200-250 stopni przez około czterdziestu minut. Gotowość można sprawdzić wykałaczką.                                                                Podawać z sosem czosnkowym ,lub ketchupu Spróbuj.

Smacznego.



P.S. można dac też cebulke do smaku..
przepis z

muffin di zucca -------INGREDIENTI


¼ medio zucca
1 medio o 2 piccole zucchine
carote - 1 pz.
2-3 spicchi di aglio
Egg -. 2 pezzi pasto - 2-3 cucchiai.
yogurt - 100 g
formaggio - 100-200 su di me Grana Padano-link qui
sale, pepe, spezie a piacere
erbe aromatiche a piacere panna acida

ESECUZIONE



Zucchine, carote e aglio tritati (preferibilmente con piccoli fori), la massa risultante aggiungere le uova, il sale, il pepe, lo yogurt, la farina, il lievito e completamente wymieszać.Ciasto dovrebbe avere entrambi i marroni non sono lisce, ma non di spessore. Grattugiate il formaggio. Stendere l'impasto su formochkam (ho silicone). Cospargete con il formaggio grattugiato e inviarlo in forno. Cuocere in forno a 200-250 gradi per circa 40 minuti. Readiness può controllare con uno stuzzicadenti. Servire con salsa di aglio o ketchup prova.

Godetevi.



P. S. Si può anche dare la cipolla a piacere ..
fornitura di

2 komentarze:

  1. Incredible points. Solid arguments. Keep up the amazing effort.

    OdpowiedzUsuń
  2. I like iit when ffolks come together and share thoughts.
    Great website, keep it up!

    OdpowiedzUsuń

777pepin777@gmail.com