czwartek, 25 września 2014

Białe noce w Sankt Petersburgu ---Notti bianche a San Pietroburgu


Białe noce w Sankt Petersburgu-czyli Pluszki , rosyjskie bułeczki
  bułeczki,  mogą być  z serem, orzechami,makiem, , cynamonem lub po prostu z Waszym ulubionym dżemem...  Są przepyszne. Przepis z tej strony  ,bardzo polecam!
Składniki na 16 bułeczek:







  • 325 ml letniego mleka
  • 50 g roztopionego masła
  • 1,5 łyżeczki majonezu
  • 500 g mąki pszennej
  • 50 g cukru
  • pół łyżeczki soli
  • 2 i 1/4 łyżeczki suchych drożdży (9 g) lub 18 g drożdży świeżych
Wszystkie składniki ciasta włożyć do maszyny do chleba w podanej kolejności, nastawić program 'dough' i poczekać, aż ciasto podwoi objętość. ** Po tym czasie wyjąć je na oprószony mąką blat, podzielić na 16 części, z każdej uformować kuleczkę. Odstawić na 5 - 10 minut przykryte wilgotną ściereczką.
Każdą kuleczkę rozwałkować na placuszek, który posmarować nadzieniem.
Nadzienie makowe:
  • roztopione masło
  • cukier
  • mak (suchy)
Rozwałkowany placuszek smarujemy roztopionym masłem, posypujemy cukrem, a następnie makiem.
lub nadzienie serowe:
  • 300 g zmielonego twarożku
  • 1/4 szklanki cukru pudru
  • 1 łyżka cukru waniliowego
  • 1 żółtko
  • 2-3 łyżki miękkiego masła
Wszystkie składniki rozetrzeć na gładką masę.

Posmarowany nadzieniem placuszek zwinąć w rulonik. Każdy rulonik naciąć wzdłuż zostawiając nieprzecięte około 1/4 długości z każdego końca. Końce zawinąć pod spód i włożyć do środka przez powstałe nacięcie.

Gotowe bułeczki kłaść na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pozostawić do wyrastania na 15 - 20 minut.
Spryskać piekarnik wodą, piec około 20 - 25 minut w temperaturze 190ºC.
Smacznego :)

Notti bianche a San Pietroburgo-o Pluszkiejmy, panini russi

       rotoli possono essere a base di formaggio, noci, semi di papavero, cannella, o semplicemente con la vostra marmellata preferita ... Sono deliziosi. Ricetta da questo sito, mi raccomando!

Ingredienti per 16 muffin:

     325 ml di latte tiepido
     50 g di burro, fuso
     1,5 cucchiaini di maionese
     500 g di farina di frumento
     50 g di zucchero
     mezzo cucchiaino di sale
     2 e 1/4 cucchiaino di lievito in polvere (9 g) o 18 g di lievito di birra fresco

Tutti gli ingredienti della pasta messi in macchina del pane nell'ordine indicato, il programma di 'pasta' e attendere che la pasta raddoppia di volume. ** Trascorso questo tempo, rimuoverli cosparsi di farina sul banco, diviso in 16 parti, con ogni forma tallone. Lasciate riposare per 5 - 10 minuti coperto con un panno umido.

Ogni perlina stendere su un cookie, che si diffuse con ripieno.

Poppy ripieno di semi:

     burro fuso
     zucchero
     Poppy (a secco)

Rotolato fuori il grasso un cookie con burro fuso, cospargere con lo zucchero, poi papavero.

o ripieno di formaggio:

     300 g di cagliata lavorato
     1/4 tazza di zucchero a velo
     Zucchero vanigliato 1 cucchiaio
     1 tuorlo d'uovo
     2-3 cucchiai di burro morbido

Macinare tutti gli ingredienti per una pasta liscia.

Scone imburrato compilato crollo rulonik. Ogni rulonik tagliato lungo la lunghezza uncut sinistro di circa un quarto a ciascuna estremità. Le estremità dell'involucro sotto e messo dentro l'incisione risultante.

Pronto a mettere panini su una teglia foderata con carta da forno, lasciare crescere per 15 - 20 minuti.

Spray forno acqua, il forno di circa 20 - 25 minuti ad una temperatura di 190 ° C.

Enjoy :)


7 komentarzy:

  1. Very nice post. I simply stumbled upon your weblog and wished to
    mention that I've truly loved surfing around your weblog posts.
    After all I'll be subscribing in your feed and I'm hoping
    you write once more very soon!

    OdpowiedzUsuń
  2. Hello there, just became alert to your blog through Google,
    and found thnat it is really informative. I amm gonna watch out for brussels.
    I'll appreciate if youu continue tis in future. Lots
    of people will be benetited from your writing. Cheers!

    OdpowiedzUsuń
  3. whoah this weblog is great i like reading your posts.
    Stay up the good work! You recognize, a lot of persons
    aree hunting around for this information, you can aaid them greatly.

    OdpowiedzUsuń
  4. Very soon this web site will be famous among all
    blogging and site-building visitors, due to it's fastidious content

    OdpowiedzUsuń
  5. Hello to every , since I am genuinely keen of reading this blog's post
    to be updated daily. It carries good material.

    OdpowiedzUsuń
  6. When I initially left a comment I seem to have clicked on the -Notify me
    when new comments are added- checkbox and now each time a comment is added
    I receive 4 emails with the same comment. Is there an easy method you can remove me from
    that service? Thank you!

    OdpowiedzUsuń
  7. Good blopg post. I absoutely appreciate this website. Keep it up!

    OdpowiedzUsuń

777pepin777@gmail.com